• Hem
  • Israel bygger m...
Vänsterpartiet

Israel bygger mur

Det byggs en mur i Palestina. Den skär rakt genom det palestinska samhället och skiljer barn från sina skolor, bönder från sina olivlundar och familjer från sina släktingar.

 

Det byggs en mur i Palestina. Den skär rakt genom det palestinska samhället och skiljer barn från sina skolor, bönder från sina olivlundar och familjer från sina släktingar.

Konflikten i mellanöstern handlar inte om två jämlika parter som strider mot varandra. Israel ockuperar Palestina.

Gång på gång har FN i resolutioner fördömt Israels ockupation, uppmanat ockupanten att dra sig tillbaka och förklarat de israeliska bosättningarna olagliga med hänvisning till Genévekonventionen.

Den israeliska ockupationen innebär daglig misär och förnedring för det palestinska folket. Israel för en rasistisk kolonialpolitik i vilken palestinierna inte betraktas som människor utan utsätts för kollektiva bestraffningar. Israel kontrollerar palestiniernas liv.

Kontrollen används till ständiga övergrepp där människor trakasseras, palestinska hus jämnas med marken och den palestinska ekonomin krossas.

Den internationella domstolen i Haag fördömt den mur som Israel bygger på palestinsk mark. Trots detta förmår inte den svenska regeringen agera, trots detta fortsätter USA:s stöd till Israel. Att Israel ostört tillåts bryta mot folkrätten och fortsätta sin ockupation och bygget av muren är något vi alla måste kämpa emot.

Muren i Palestina finns bara så länge omvärlden accepterar den

Samtidigt planerar USA att uppföra en typ av mur vid gränsen mot Mexico för att  förhindra illegal invandring                              eller egentligen mot att socialisterna som mer och mer tar över makten  i latinamerika som är det värsta som händer just nu enligt Bush och hans anhängare

Dela den här sidan:

Kopiera länk