• Hem
  • Faluvänstern be...
Vänsterpartiet

Faluvänstern bemöter Alliansens dubbelmoral i skolfrågorna!

I torsdags var det dags för sista kommunfullmäktige inför sommaruppehållet. Samtliga 61 ordn. ledamöter samt en del ersättare (inkl. 6 (V)-ledamöter) satt i Kristinehallen hela dagen för att fatta beslut om budget och det blev en hel del debatter under dagen.

Efter att läst FaluAlliansens skuggbudget som även SD yrkade bifall till kunde man konstatera att om de borgerliga hade styrt Falu Kommun hade de gjort omfattande nedskärningar på skolorna. Under rubriken ”Skolnämnden” kunde man se att FaluAlliansen ville minska skolnämndens budget med ca. 38,4 Miljoner Kronor denna mandatperiod. Detta hade bl.a. inneburit större barngrupper på förskolan samt nedläggning av flera gymnasieprogram.

Med tanke på Maria Gehlins (Falupartiet) uttalanden om hur lite vi Rödgröna satsar på skolorna samt hennes andra populistiska uttalanden så kan man nu efter att ha läst Alliansens skuggbudget konstatera att det enbart har varit tomma ord och dubbelmoral från Maria Gehlin och resten av Alliansens företrädare!

–   ”Jag utmanar Maria Gehlin (Falupartiet) att följa med mig ut på skolorna i Falun och presentera de borgerligas skuggbudget så att alla elever, personal samt föräldrar får se att hon tillsammans med resten av den borgerliga Alliansen hade genomfört enorma nedskärningar om de hade styrt kommunen denna mandatperiod!” //Daniel Riazat (V)

Vänsterpartiet Falun kommer att fortsätta kämpa för skolorna i Falu Kommun!
Barnen är inte bara framtiden, de är även nuet!

//Faluvänstern

Finpecia

Prandin

Dela den här sidan:

Kopiera länk